Tips i vardagen för att bli mer miljövänlig

Det finns många saker som man kan ändra i vardagen för att bli mer miljövänlig och det behöver inte vara en stor förändring egentligen. Många kanske känner att det känns som att det är svårt att veta vad man ska göra för att kunna vara mermiljövänlig, och just därför kommer det här några tips på sådant som man kan tänka på för att bli bättre för klimatet och planeten. Det är inte kört än och även om inte en person kan göra allting för att rädda planeten så kan alla människor göra något. Om alla förändrar sin vardag åtminstone lite så kommer det få stora konsekvenser i det långa loppet.

Matsvinnet är en miljöbov

Det är väldigt viktigt att man planerar måltiderna för den kommande veckan. Det är nämligen så att väldigt många slänger otroligt mycket mat varje vecka, och det kallas för att man svinnar maten. Antingen så kan man välja att endast köpa in mat för de måltider man ska göra eller så storhandlar man och ser till att man använder upp allt. Man kan även kombinera detta med måltidsersättning, som Modifast till exempel. Om man har ett förråd där man alltid ser till att man har några måltidsersättningar så spelar det inte någon roll om man köpte för lite mat någon vecka när man storhandlade. Måltidsersättningar håller nämligen väldigt länge och kan stå som en reserv i förrådet till den stunden då man behöver maten. Det kan fungera som en plan B helt enkelt.

Källsortera ordentligt

Även om de flesta i Sverige är väldigt bra på att källsortera så skulle man kunna bli ännu bättre på det. Se till att det finns många olika kärl hemma som man kan placera de olika materialen i. Det är viktigt att man sköljer ur dem ordentligt så att de är rena så att det inte börjar lukta illa.

Cykla istället för att köra bil

Det går inte att säga detta för många gånger, alla borde cykla mycket mer än vad vi gör idag. Istället för att ta bilen korta sträckor så borde man cykla eller gå. Det kan handla om när man ska handla något litet eller åka ner på stan och fika så är det mycket bättre både för miljön och kroppen om man cyklar istället för att åka bil. Regnar det så kan man ta bussen.

Ät mindre kött

Något som börjar uppmärksammas mer och mer är själva köttindustrin och dess påverkan på miljön. Även om man inte vill utesluta kött helt och hållet från sin kost så är det i dagsläget bäst om man väljer mer grönsaker på tallriken. I vissa sammanhang så kallas det för att man är flexiterian, vilket innebär att man äter kött när man känner för det.

mts_schema