Fly Green Fund

Det finns många miljöbovar i dagens samhällen, till exempel bilar, bussar, flyg, olika energikällor och mycket, mycket mer. Många av dessa sakerna har regeringen infört skatt på för att försöka få människor att välja de mer miljövänliga alternativet. Dock är det fortfarande väldigt låga skatter på att flyga på många platser i världen och det råkar vara en industri som påverkar miljön extremt negativt. Flygbolagen slipper att betala moms på utrikesavgångar samt att betala både energi- och koldioxidskatt. På grund av detta och den långsamma processen som en omställning väcktes en idé om att skapa en fond för de som vill klimatkompensera enkelt. Maria Fiskerud, VD för Fly Green Fund, tyckte att lösningen som swish erbjuder borde går att applicera på vilket betalningsmetod som helst, även om det handlar om välgörenhet. Hon skapade därför den här fonden dit man kan skicka pengar när man ska ut och flyga, allt man behöver är bara ett telefonnummer i princip.

Koppla upp dig på swish och klimatkompensera direkt

Fly Green Fund är ett initiativ från Värmland där man vill värna om vår planet och försöka uppmuntra miljövänliga alternativ. Dock kan det vara så att ibland är man illa tvungen att välja att flyga istället för att åka tåg eller ta cykeln. Man kan tänka på att vara så miljövänlig som möjligt i vardagen. Maria Fiskerud vill minska koldioxidutsläppen, men man bör komma ihåg att hennes fond är inte riktigt ett minskande faktor. Bara för att Fly Green Fund gör det enkelt för folk att klimatkompensera så minskar ju inte utsläppen på grund av detta. Det kan dock vara ett bra sätt för att se till att någon annan planterar fler träd eller kanske investerar i gröna och klimatsmarta projekt någonstans i världen. Det är i alla fall ett fint initiativ som om inte annat har fått folk att öppna ögonen angående klimatförändringen. Det är ändå utbildning och förståelse som sägs vara det första steget till ett mer miljövänligt beteende, så Fly Green Fund kommer förhoppningsvis inspirera många till att ändra sina beteenden.

Res klimatsmart inom Sverige

I nordvästra Skåne ligger en liten pärla som blivit lite utav ett semesterparadis för en del, nämligen Ängelholm. Med bra förbindelser med både tåg, bussar och motorvägar är det här en plats som man enkelt kan ta sig till. Dessutom har Ängelholm en flygplats där både SAS och Brathen Flyg flyger ifrån. Flyg ängelholm stockholm blir då ännu en smart förbindelse för den som vill komma bort från storstaden ett tag. Att flyga tar bara 50 minuter vanligtvis och från flygplatsen går det bussar regelbundet in till centrum. Känner man att det här är det mest bekväma alternativet så kan man alltså idag swisha en summa pengar till Fly Green Fund och flyga med gott samvete. Från Stockholms flygplats, Arlanda, går det många miljövänliga alternativ som bussar och tåg. Det är kanske är lite väl långt att åka taxi hela den biten och då är det ju samtidigt inte så miljövänligt. Man slipper ju även trafiken när man åker tåg, vilket kan vara ett plus i rusningstimmarna.

mts_schema