Elcyklar och miljön

Att välja cykeln framför bilen har stora fördelar för miljön. Regeringen anslog nyligen 350 miljoner kronor för bidrag till elcykel i den så kallade elfordonspremien. Då blev det möjligt att ansöka om att få 25 procent av elcykelns kostnad tillbaka, eller högst 10 000 kronor. Denna premie blev mycket populär och många skaffade en ny elcykel.

Färdas säkert med din elcykel

Det är smidigt att ta sig fram med elcykel till jobbet och på fritiden. Men för att kunna resa säkert under kvällstid och den mörkare årstiden är det viktigt att ha rätt belysning på sin elcykel. Hos https://www.tooorch.com/ går det att hitta ett stort sortiment av cykellampor.

Att cykla minskar ditt koldioxidavtryck

Svenskarna blir allt mer miljömedvetna. Allt fler av oss minskar också vår köttkonsumtion och blir så kallade “flexitarianer”, eller går hela vägen till att bli vegan. Detta är några av de sätt som vi kan minska våra personliga koldioxidavtryck, det vill säga hur mycket växthusgasutsläpp vi orsakar som individer. De utsläpp som våra samhällen orsakar skadar biosfärens djur och drabbar även vår ekonomi negativt. Därför bör vi minska våra personliga utsläpp men samtidigt driva på för stora strukturella förändringar som får utsläppskurvan att snabbt vända nedåt. Att cykla i stället för att köra bil ger dig daglig motion och bättre hälsa samtidigt som du skapar stora vinster för miljön.

mts_schema